A fiatalok támogatására a pályázható összeg 250,7 millió euró volt, amelyből a hegyvidéki fiatalok 75,2 millió euróra pályázhattak. Ez az összeg hegyvidéken 1074 fiatal támogatására elegendő, a nem hegyvidéki zónában pedig 2507 pályázat fizethető ki.

A hegyvidéki fiatalok támogatásánál múlt év december 5-én lehetett feltölteni az utolsó pályázatot, a keretösszeg kimerüléséig összesen 1877 darab 60, vagy annál nagyobb pontszámú pályázatot töltöttek fel az ügynökség (AFIR) számítógépes rendszerébe. A nem hegyvidéki fiatalok támogatásánál a rendszer január 19-én állt le, addig 3761 pályázatot töltöttek fel, 263,27 millió euró értékben.

Látható tehát, hogy a keret közel sem lesz elég az összes pályázat kifizetésére, hegyvidéken a letett pályázatok 57 százalékára van elegendő pénz, nem hegyvidéken pedig a pályázatok 67 százalékára. A megyei vidékfejlesztési hivatalok szakemberei az országos ügynökségtől kapott utasítás szerint jelenleg a hegyvidékről beérkezett pályázatokat ellenőrzik, majd a kifizethetőnek minősített pályázatok országos rangsorolása következik az elért pontszámok alapján.

Forrás: 3szek.ro

Szólj hozzá!